ZONDAG 17 september, 15U

THEATRE DES 4 MAINS
BEAUVECHAIN

LILI IN DE REGEN

MUZIEKTHEATER VOOR KINDEREN VANAF 5 JAAR

Regie door Jeanne Dailler
La Compagnie Le Kusfi 

Lili gaat voor het eerst helemaal alleen naar huis. Pfoe! Een windvlaag neemt de kaart mee die haar ouders hebben getekend. Lili verdwaalt. Ze zou willen zingen, maar de partituur is moeilijk. Alleen lukt het haar niet.

Aan de bushalte waar ze schuilt, is het moeilijk om hulp te krijgen van de drukbezette volwassenen. Dus tekent ze, en haar lijnen toveren kleurrijke personages tevoorschijn: de een bestaat uit twee benen, de ander heeft een navel in plaats van een mond, een derde is even majestueus als reuzachtig … Zo gaat Lili, in vreemd gezelschap, op zoek naar het ritme en de noten om haar uiteindelijke concert te geven!

In deze woordeloze voorstelling vermengen fysiek theater, muziek, dans en zang zich tot een dromerige en unieke reis waarin de verbeelding centraal staat.

Kusfi Compagnie

De Kusfi Compagnie is ontstaan uit de ontmoeting van vier jonge kunstenaars tijdens hun opleiding aan het Nationaal Hoger Instituut voor Podiumkunsten (INSAS): Jeanne Dailler, Laurent Staudt, Juliette Tracewski en Isaac Thomas. Een gezamenlijke creatie rond het Park van Botho Strauss en een regie van “C’est Normal”, geschreven door Laurent Staudt, doen het idee ontstaan van een samenwerking buiten de school.

In 2016 richten ze de Kusfi Compagnie op met als doel hun visie, luisterervaring en respectievelijke gevoelens op het podium samen te brengen om een gemeenschappelijk universum te creëren. Sinds de oprichting heeft Kusfi verschillende theater- en filmprojecten gerealiseerd: Ficus, Apologie du cul, Cactus, Lili sous la pluie, Plantes et Le Bateau des bestiaux.

https://lekusfi.com/index.html