ZONDAG 17 september, 18U

RELAIS JAZZ
TOURINNES-LA-GROSSE

Cinéma Paradiso

JAZZCONCERT

Ivan Paduart, piano
Patrick Deltenre, gitaar

 

Programma

Ivan Paduart, ooit pianist van Toots Thielemans en Claude Nougaro, is een van de meest actieve jazzmuzikanten van zijn generatie. Sinds 2018 vormt hij een hecht duo met gitarist Patrick Deltenre (Maurane, Axelle Red, Viktor Laszlo). Na al meerdere albums samen te hebben opgenomen, brengen ze dit jaar “Résilience” uit, dat een belangrijke plaats biedt aan lyriek, melodie en harmonie, en hun kwaliteiten als improvisatoren benadrukt.

Voor het Max Festival presenteren ze een op maat gemaakt programma, waar naast hun originele composities ook ruimte is voor filmmuziekcomponisten zoals Ennio Morricone, Michel Legrand en vele anderen. Van de romantiek van Les Parapluies de Cherbourg tot de kracht van Calling You van Bob Telson, en van Les Uns et Les Autres van Claude Lelouch tot Turks Fruit van Paul Verhoeven, laat je betoveren door deze onvergetelijke melodieën.

Duur van het concert: 1 uur en 15 minuten.

Ivan Paduart

Met 33 genomineerde albums en honderden internationale festivals op zijn naam is Ivan Paduart een van de meest actieve jazzmuzikanten van zijn generatie in West-Europa.

In korte tijd heeft de pianist-componist een stijl ontwikkeld die hem erkenning heeft opgeleverd van Richard Galliano, Tom Harrell, Toots Thielemans, Manu Katché, Didier Lockwood, Philip Catherine, Claude Nougaro, Bob Malach, Bert Joris, Richard Bona, Peter King, Nigel Hitchcock, Tim Armacost, Tineke Postma, Toon Roos, Rick Margitza, Deborah Brown en alle andere muzikanten waarmee hij de afgelopen jaren heeft samengewerkt.

Zijn zeer lyrische melodieën worden gekleed in kleurrijke harmonische arrangementen, die soms doen denken aan de Franse impressionisten. Samen met Patrick Deltenre heeft hij al drie decennia lang de jazzpodia van Europa aangedaan (3 genomineerde albums samen: Hand in hand, Ear we are en Résilience).

http://ivanpaduart.com/nl/

 

Patrick Deltenre

De gitarist Patrick Deltenre treedt op in jazzconcerten met Paolo Radoni, Kevin Mulligan, Philip Catherine, Mimi Verderame, maar ook in het variétégenre met artiesten als Maurane, Isabelle Antena, Viktor Lazlo, David Links, Jo Lemaire, Khadja Nin, Phillipe Lafontaine, Salvatore Adamo, Axelle Red, Daniel Lavoie, Kris Debruyn, Charles Shilling, Buscemi, enzovoort.

Momenteel maakt hij deel uit van het project “What a wonderful Toots”, een eerbetoon aan Toots Thielemans, met Bruno Castellucci, Bart Denolf en Eric Melaerts, en treedt hij op in een duo met Ivan Paduart in twee programma’s: “Hand in hand” en “Ear we are”.