VORIGE EDITIES:

Maart 2016

Eerste editie

Maart 2017

Thema
‘De warme klassieker’

Maart 2018

Thema
‘Muzikale reis, een ervaring als geen ander’

Maart 2019

Thema
‘Echologie, de vier elementen’

Maart 2020

Thema
‘Airs du temps’ geannuleerd vanwege Covid-19

September 2021

Thema
‘Éternel retour’

September 2022

Thema
‘SEVEN’

September 2023

Thema
‘INFINITY’

De volgende artiesten namen al deel aan het Max Festival:

Frank Braley, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, Michel Lethiec, Bruno Philippe, Irina Lankova, Lorenzo Gatto, Tatiana Samouil, Marie Hallynck, David Cohen, Elina Buksha, Daniel Kogan, Léa Hennino, Joë Christophe, Michael Guttman, Alina Pogostkina, Julien Libeer, Ronald Van Spaendonck, Muhiddin Dürrüoglu, Ensemble Vocem Flentium, Robin Pharo, Ensemble Près de votre oreille, Julien Léonard, Orchestre Les Méthamorphose, Raphaël Feye, Isabelle Françaix, Marc Sabbah, Han Bin Yoon, Alice Van Leuven, Steve Houben, Ségolène van der Straten, Naomi Couquet, Julie Gebhart, Cappella Pratensis, Ivan Paduart, Patrick Deltenre, Quatuor Alfama, Nicolas Dupont, Béatrice Berrut, Luc Tooten, The New Baroque Times Voices, Christian-Rodrigue Moungoungou, Brussels Chamber Orchestra, The Elsewhere Ensemble, Collectif Kahraba, Ensemble Tempus, Marc Tooten, Gergely Kota, Ivo Lintermans, Cie La Salamandre, Théâtre de la Guimbarde, Olivier Habran, Elisabeth Goethals, Nathalie Houtman, Antonio Soria, Raphaël Meulemans, Antonia Malach, Coline Meulemans, François Meulemans, Alexandra Cooreman, Pauline van der Rest, Slava Guerchovitch, les solistes de la Chapelle Musicale Reine Elisabeth en vele anderen.

ENKELE PERSREACTIES:

La Libre Belgique, Martine Dumont-Mergeay, maart 2016:
Een festival van kwaliteit en nabijheid … zowel ambitieus als open

L’Echo, Xavier Flament, maart 2019:
Een feest voor iedereen!

Trendtrends, Philippe Cornet, maart 2018:
De warme Classic met de sterren van de klassieke muziek in een landelijke sfeer…

L’Avenir, Ariane Bilteryst, maart 2018:
Een artistiek bruisen, en een soort lokale magie;
Na vier jaar bevestigt dit jonge festival dat het alles al geweldig doet!

Juliette en Victor, Elisabeth Lefevre, maart 2017:
… Een levendig eerbetoon aan Max van der Linden door het creëren van dit nieuwe culturele en levende evenement.

L’Echo, Stéphane Renard, september 2022:

De magie van de plek, ver weg van de drukte van stadsfestivals? De rijkdom van de programmering, die loopt van de renaissance tot de 20e eeuw? Voor pianiste Irina Lankova, de artistiek leider, heeft het groeiende succes van het Max Festival vooral veel te danken aan de filosofie, aan de ziel, van dit evenement, waarvan de naam een eerbetoon is aan de in 1999 overleden keramiekkunstenaar Max van der Linden. “Hij was gepassioneerd door het idee om kunst en muziek naar het platteland te brengen. Hij creëerde 60 jaar geleden het eerste artiestenparcours en initieerde de eerste concerten in Tourinnes. Dit land is vruchtbaar voor muziek en ik denk dat de geest van Max voortleeft in ons festival.

AFTERMOVIE EN FOTO’S SEPTEMBER 2023 :

AFTERMOVIE EN FOTO’S SEPTEMBER 2022 :

AFTERMOVIE EN FOTO’S SEPTEMBER 2021 :

Hoogtepunten | Max Festival 2021 | Video Isabelle Françaix | Geluid Luc Henrion

In deze korte film van onze 6e editie in september 2021 kon kunstenares Isabelle Françaix de circulariteit van ‘Éternel retour’ in beeld vastleggen vanaf het concert bij zonsopgang met Robin Pharo, daarna het concert in het licht van de dag met het Tempus Ensemble en de kindershow ‘Taama’, naar de ‘Visions Goldberg’ met Irina Lankova, die centraal staan ​​in de film en deze verwoorden, en ook de overgang naar de natuur en ‘Musique éternelle’ brengen met Tatiana Samouil, Nicolas Dupont , Marc Sabbat, Han Bin Yoon, Luc Tooten en Gergely Kota.

AFTERMOVIE EN FOTO’S MAART 2019 :

AFTERMOVIE EN FOTO’S MAART 2018 :