PROGRAMMA

8ste editie

14>17 september 2023

INFINITY

« Hou oneindigheid in de palm van je hand,
en eeuwigheid in een uur  »

William Blake
De 8ste editie van het Max Festival staat in het teken van INFINITY, en nodigt u uit voor uitzonderlijke muzikale ervaringen met tijdloze melodieën van de grootste componisten. Van de moederliefde in het “Stabat Mater” van Pergolesi en de oneindige schoonheid van Barbers Adagio, van het kwintet van Brahms en de Nocturnes van Chopin, tot de spirituele queesten van Bach en Scriabin, dit programma brengt u naar een plek waar de tijd stilstaat en waar enkel de oneindige schoonheid van de muziek telt. « Oneindigheid in de palm van je hand houden, en eeuwigheid in een uur »; misschien is dat de ervaring die een concert ons biedt.
 Op het programma staan vijf uitzonderlijke concerten door internationaal gerenommeerde artiesten zoals Irina Lankova, Daniel Kogan, Elina Buksha, David Cohen, Joë Christophe, Léa Hennino, Julie Gebhart, Naomi Couquet, Ivan Paduart, de Cappella Pratensis en het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie; muziekateliers, rondleiding en een voorstelling voor kinderen.
Welkom!

Donderdag 14 september

20h
20u
Sint-Maartenskerk
Tourinnes-la-Grosse

Door de eeuwen heen

Kamermuziekconcert
Daniel Kogan en Elina Buksha viool, David Cohen cello,
Léa Hennino altviool, Joë Christophe klarinet
en Irina Lankova piano

Tijdloze emoties door zes uitzonderlijk virtuoze musici: van Schuberts sublieme sonate tot Brahms’ gepassioneerde kwintet, via Barbers beroemde Adagio en het hypnotiserende minimalisme van Arvo Pärts “Spiegel im Spiegel”.

vrijdag 15 september

20u
Sint-Maartenskerk
Tourinnes-la-Grosse

STABAT MATER

Concert met vocale muziek
Julie Gebhart sopraan, Naomi Couquet mezzo-sopraan en het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie onder leiding van Giancarlo De Lorenzo

Het emblematische Stabat Mater van Pergolesi en de mooiste melodieën van J.S. Bach (Erbarme dich, Aria op de G-snaar) vormen de kern van dit barokprogramma; een onvergetelijke muzikale ervaring vol diepgang.

Tweetalige inleiding door musicologe Els Vanvolsem.

Het concert is VOLZET. We bieden u de mogelijkheid om u in te schrijven op de wachtlijst voor het geval er op het laatste moment plaatsen vrijkomen: info@maxfestival.be of om te reserveren voor andere concerten van het festival.

Zaterdag 16 september

15u en 17u
Vert Galant
Beauvechain

Schoonheid delen

Rondleiding

De keramiek van Max van der Linden toegelicht door zijn neef André Terlinden. 
15u in het Frans, 17u in het Nederlands

20u
Sint-Maartenskerk
Tourinnes-la-Grosse

Een moment
dat de eeuwigheid verlicht

pianorecital
Irina Lankova piano

In perfecte balans tussen lyriek en virtuositeit combineert dit poëtische en spirituele programma de mooiste werken van Chopin, Scriabin en Rachmaninoff, met fascinerende toelichtingen door de internationaal gerenommeerde pianiste.

Het concert is VOLZET. We bieden u de mogelijkheid om u in te schrijven op de wachtlijst voor het geval er op het laatste moment plaatsen vrijkomen: info@maxfestival.be of om te reserveren voor andere concerten van het festival.

Zondag 17 september

6u ’s ochtends
Sint-Maartenskerk
Tourinnes-la-Grosse

AETERNA SEMPER QUAERERE

A capella concert
Cappella Pratensis

“Altijd op zoek naar het eeuwige” met religieus, vocaal repertoire uit de renaissance voor een magische ochtendbelevenis in een duizend jaar oude kerk verlicht door kaarsen en met ligstoelen voor de vroege vogels.

15u
théâtre des 4 mains
Beauvechain

LILI IN DE REGEN

Muziektheater voor kinderen
vanaf 5 jaar

 

regie door Jeanne Dailler
met La Compagnie le Kusfi

In deze woordeloze voorstelling verstrengelen theater, muziek, dans en zang zich tot een dromerige, unieke reis waarin de verbeelding centraal staat.

18u
Relais Jazz
Tourinnes-la-Grosse

CINÉMA PARADISO

Jazzconcert

Ivan Paduart piano en Patrick Deltenre gitaar

Een uitstekend programma, op maat gemaakt voor het Max Festival, met de grote klassiekers van de filmmuziek vertolkt met de gevoeligheid die zo kenmerkend is voor de stijl van Ivan Paduart en Patrick Deltenre.

EDUCATIEVE ACTIVITEITEN

Naast het publieke programma zet Max Festival zijn educatieve acties verder in de lokale scholen en dit in samenwerking met het Cultureel Centrum en de gemeente Beauvechain: workshops om kennis te maken met klassieke muziek in de scholen van Beauvechain en een concert voor de leerlingen in de Sint-Maartenskerk door Coline en François Meulemans.