PROGRAMMA

7E EDITIE – 2022

SEVEN

De symbolische rijkdom van het getal 7 zit verweven in veel tradities, religies en legenden. Zeven staat voor de vereniging van tegengestelden, de goddelijke aanwezigheid, eenheid, perfectie, volheid en voltooiing. Voor Max Festival is dit de
7e editie en dat vieren we in evenveel noten en kleuren!

Donderdag 15 september

20h
20U
Sint-Maartenskerk 
Tourinnes-la-Grosse

LA PLÉNITUDE

KAMERMUZIEKconcert

Het beroemde Archiduc-trio nr. 7 van Ludwig van Beethoven en de intense emotie van het Elegisch Trio Nr. 1 van Sergei Rachmaninov door drie uitzonderlijke solisten: Alina Pogostkina viool, Irina Lankova piano en Bruno Philippe cello.

SOLD OUT

Vrijdag 16 september

20u
Sint-Maartenskerk
Tourinnes-la-Grosse

SEVEN TEARS

Concert OUDE MUZIEK

John Dowlands Lachrimae en Pavanes, één van de mooiste en meest wonderlijke muziekbundels uit de renaissance door Robin Pharo en zijn ensemble Près de votre oreille (5 viola da gamba’s en luit) en Paul Figuier contratenor. Tweetalige inleiding door musicologe Els Vanvolsem.

Zaterdag 17 september

11u
Agbiermont
Nodebais

MINDFUL MUSIC MAKING

WORKSHOP

Mindfulness workshop voor muzikanten en professionele muziekstudenten met Alina Pogostkina en Côme Giraudon.

20u
Sint-Maartenskerk
Tourinnes-la-Grosse

LA PERFECTION

CONCERT PIANO en orkest

De polyfone perfectie van Symphonieën nr. 2 & nr. 7 van Felix Mendelssohn en van het beroemde Concerto voor klavier en orkest nr. 7 BWV 1058 van Johann Sebastian Bach met soliste Irina Lankova aan de piano en het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, een kamerorkest met een uitmuntende reputatie en het oudste van ons land.

Zondag 18 september

6 uur ’s ochtends
Sint-Maartenskerk
Tourinnes-la-Grosse

TUSSEN HEMEL EN AARDE

Concert a capella

Een magische en spirituele ervaring bij het aanbreken van de dag, met polyfone liederen door het ensemble Vocem Flentium. Via de prachtige, sonore wereld van de polyfone meesters nodigen zij uit tot een ochtendlijke beschouwing op het leven, bij kaarslicht in de kerk. Voor wie er vroeg bij is, zijn er ligstoelen.

SOLD OUT

15u
théâtre des 4 mains
Beauvechain

DANS LES BOIS

MuziEKTHEATER
voor peuters

Op de tonen van de cello en met 10 marionetten brengen Charlotte Bouriez en Hanna Kölbel een grappig en poëtisch muziektheater voor de allerkleinsten (vanaf 1 jaar).

SOLD OUT

17u
Relais Jazz
Tourinnes-la-Grosse

CLASSICAL TRIBUTE

JAZZConcert

Jazzbewerkingen met veel finesse en vindingrijkheid die u Chopin, Mozart, Debussy, Ravel en Bach laten beluisteren vanuit onverwachte hoek door het Olivier Collette jazz trio. 

EDUCATIEVE ACTIVITEITEN

van maandag 19 tot vrijdag 23 september

Max Festival zet zijn educatieve activiteiten in de plaatselijke scholen voort, in samenwerking met het Cultureel Centrum en met de gemeente Beauvechain: workshops op school om de leerlingen warm te maken voor klassieke muziek en een concert voor de leerlingen in de Sint-Maartenskerk door Coline Meulemans en haar ensemble.