MAX FESTIVAL:
excellentie in het hart van een dorp

Max Festival is een internationaal festival van klassieke muziek… maar het is nog veel meer. Het verhaal startte 57 jaar geleden, toen keramist Max van der Linden klassieke muziekconcerten naar Tourinnes-la-Grosse bracht, samen met het eerste kunstenaarsparcours in België.  Zijn doel was om schoonheid te delen en een brug te slaan tussen kunst en de rurale wereld. 

In lijn hiermee hebben zijn neef, Michel van der Linden, en pianiste Irina Lankova een klassieke muziekfestival gecreëerd dat uniek is in zijn soort: zowel veeleisend qua artistieke kwaliteit als casual qua vorm. In het hart van het Waalse platteland, met zijn traditionele dorpen en glooiende landschappen, met subtiele, authentieke charme, weerklinkt de muziek in perfecte harmonie met de natuur.  

Elk jaar ondersteunt een thema het uniek en relevant artistiek concept van het Max Festival: een filosofische, maatschappelijke of muzikale reflectie. Deze rode draad brengt eenheid en artistieke samenhang, en laat toe een breed repertoire te presenteren dat internationaal gerenommeerde artiesten en een trouw publiek samenbrengt. 

Concerten, muzikale voorstellingen, multidisciplinaire projecten, masterclasses, workshops, schoolinitiaties, ontmoetingen en lezingen vullen tijdens het 3e weekend van september de Sint-Maartenskerk in Tourinnes-la-Grosse, een zeer mooi Romaans gebouw uit de Xe eeuw, geklasseerd als Waals erfgoed en befaamd voor haar akoestiek.

Welkom!

7e editie – 2022

SEVEN

15>18 september 2022

De symbolische rijkdom van het getal 7 zit verweven in veel tradities, religies en legenden. Zeven staat voor de vereniging van tegengestelden, de goddelijke aanwezigheid, eenheid, perfectie, volheid en voltooiing. Voor Max Festival is dit de
7e editie en dat vieren we in evenveel noten en kleuren!

PROGRAMMA

Donderdag 15 september

20h
20U
Sint-Maartenskerk 
Tourinnes-la-Grosse

LA PLÉNITUDE

KAMERMUZIEKconcert

Het beroemde Archiduc-trio nr. 7 van Ludwig van Beethoven en de intense emotie van het Elegisch Trio nr. 1 van Sergei Rachmaninov door drie uitzonderlijke solisten: Alina Pogostkina viool, Irina Lankova piano en Bruno Philippe cello.

SOLD OUT

Vrijdag 16 september

20u
Sint-Maartenskerk
Tourinnes-la-Grosse

SEVEN TEARS

Concert OUDE MUZIEK

John Dowlands Lachrimae en Pavanes, één van de mooiste en meest wonderlijke muziekbundels uit de renaissance door Robin Pharo en zijn ensemble Près de votre oreille (5 viola da gamba’s en luit) en Paul Figuier contratenor. Tweetalige inleiding door musicologe Els Vanvolsem.

Zaterdag 17 september

11u
Agbiermont
Nodebais

MINDFUL MUSIC MAKING

WORKSHOP

Mindfulness workshop voor muzikanten en professionele muziekstudenten met Alina Pogostkina en Côme Giraudon.

20u
Sint-Maartenskerk
Tourinnes-la-Grosse

LA PERFECTION

CONCERT PIANO en orkest

De polyfone perfectie van Symphonieën nr. 2 & nr. 7 van Felix Mendelssohn en van het beroemde Concerto voor klavier en orkest nr. 7 BWV 1058 van Johann Sebastian Bach met soliste Irina Lankova aan de piano en het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, een kamerorkest met een uitmuntende reputatie en het oudste van ons land.

Zondag 18 september

6 uur ’s ochtends
Sint-Maartenskerk
Tourinnes-la-Grosse

TUSSEN HEMEL EN AARDE

Concert a capella

Een magische en spirituele ervaring bij het aanbreken van de dag, met polyfone liederen door het ensemble Vocem Flentium. Via de prachtige, sonore wereld van de polyfone meesters nodigen zij uit tot een ochtendlijke beschouwing op het leven, bij kaarslicht in de kerk. Voor wie er vroeg bij is, zijn er ligstoelen.

SOLD OUT

15u
théâtre des 4 mains
Beauvechain

DANS LES BOIS

MuziEKTHEATER
voor peuters

Op de tonen van de cello en met 10 marionetten brengen Charlotte Bouriez en Hanna Kölbel een grappig en poëtisch muziektheater voor de allerkleinsten (vanaf 1 jaar).

SOLD OUT

17u
Relais Jazz
Tourinnes-la-Grosse

CLASSICAL TRIBUTE

JAZZConcert

Jazzbewerkingen met veel finesse en vindingrijkheid die u Chopin, Mozart, Debussy, Ravel en Bach laten beluisteren vanuit onverwachte hoek door het Olivier Collette jazz trio. 

EDUCATIEVE ACTIVITEITEN

van maandag 19 tot vrijdag 23 september

Max Festival zet zijn educatieve activiteiten in de plaatselijke scholen voort, in samenwerking met het Cultureel Centrum en met de gemeente Beauvechain: workshops op school om de leerlingen warm te maken voor klassieke muziek en een concert voor de leerlingen in de Sint-Maartenskerk door Coline Meulemans en haar ensemble.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Reservering

Vanaf 1 juni gaat de onlineverkoop open.
De link naar de reserveringen vindt u naast elk concert in het programma.
De stoelen zijn niet genummerd.

Als u vragen heeft, of als u problemen ondervindt bij het online reserveren, beantwoorden we deze graag: info@maxfestival.be, 0470 32 27 70 (Woensdag 14u-16u)

CONCERTen :

Prijs in voorverkoop: 25€
Prijs -26 jaar in voorverkoop: 10€
Toegangsprijs: 30€ 

Theatre des 4 mains :

Prijs in voorverkoop: 10€

Workshop:

Prijs in voorverkoop: 25€

WORD VRIEND VAN HET MAX FESTIVAL:

Toegang tot alle festivalevenementen en andere activiteiten voor Vrienden van het Max Festival, meer info: production@limeandhoney.be

Concertpass:

Toegang tot de 5 concerten
van het festival: 100€

Horeca

Een drankje en hapje voor en na de concerten in het Relais Saint-Martin aan de voet van de kerk.

Voor en na de concerten in de kerk biedt het nieuwe Italiaanse restaurant Da Pina, sinds kort geopend in Relais Saint-Martin, maaltijden aan met artisanale kwaliteitsproducten: pasta, kazen en dessert. Prijzen: €16 hoofdgerechten, €9 kaas en desserten, €10 ontbijt.

Reservatie wordt sterk aanbevolen; de betaling gebeurt ter plaatse. 

Donderdag 15/09, vrijdag 16/09, zaterdag 17/09:
voor het concert vanaf 18.00 uur en daarna vanaf 21.30 uur.

Zondag 18/09:
na het ochtendconcert, ontbijt vanaf 7 uur.
en na het avondconcert, diner vanaf 18.30 uur.

 

Reserveren: 0479 38 20 80, charles.uytterhoeven@gmail.com

Adressen

Sint-Maartenskerk

Place Saint-Martin,
1320 Tourinnes-la-Grosse

Théâtre des 4 mains

Rue Longue 152,
1320 Beauvechain

Relais Saint-Martin et Relais Jazz

Rue de Beauvechain 56,
1320 Tourinnes-la-Grosse

Toegang