Zondag 15/09 om 18u

SINT-MAARTENSKERK
TOURINNES-LA-GROSSE

Bach reconstructed

JAZZPIANOCONCERT

Baptiste Trotignon, piano

De wereldberoemde Franse pianist, Baptiste Trotignon, is een van de weinigen die zowel de klassieke piano als de jazz perfect beheerst. Zijn soloprogramma wijdt zich aan thema’s van Johann Sebastian Bach, live geherinterpreteerd dankzij zijn improvisatorische genie.

Total duur: 1u15

Baptiste Trotignon

Baptiste Trotignon heeft sinds zijn zesde jaar klassieke piano gestudeerd en ontdekte jazz en improvisatie tijdens zijn adolescentie. Zijn eerste twee trio-albums, aan het begin van de jaren 2000, zetten hem op de kaart als een van de meest spectaculaire pianisten van de nieuwe generatie en hebben de deuren geopend naar alle grote Franse en internationale festivals. Sindsdien heeft hij met verrassende albums, diverse samenwerkingen met de beste klassieke en jazzmusici en internationale prijzen (Prix Django Reinhardt, Révélation Française aux Victoires du Jazz, Echo Jazz Award) voortdurend verbaasd als jazzpianist en componist.

In 2011 ontving hij de Grand Prix de la Sacem voor zijn werk als componist. In diezelfde periode schreef hij zijn eerste grote orkestwerk, Different Spaces, een pianoconcerto gecreëerd door Nicholas Angelich, en nam hij zijn eerste Amerikaanse album Share op. In 2016 tekende hij bij het prestigieuze label Sony Music, terwijl hij een erg origineel project uitbracht dat jazz en klassiek combineert op Kurt Weill met Kate Lindsey. In 2018 creëerde hij zijn eerste symfonische werk, Hiatus et Turbulences, met het Orchestre Philharmonique de Radio France, enkele maanden later gevolgd door zijn tweede werk voor piano en orkest, L’Air de Rien, tijdens een concert waar hij ook twee Mozartconcerti uitvoerde.

Zijn samenwerkingen zijn onmogelijk samen te vatten in een paar regels, maar om er slechts enkele te noemen: Natalie Dessay, Stefano Di Battista, Avishai Cohen, Melody Gardot, Thomas Enhco, Tom Harrell, Camelia Jordana, Ibrahim Maalouf, Brad Mehldau, Arthur Teboul, Alexandre Tharaud, Kenny Wheeler, evenals het Orchestre Philharmonique de Radio France, het Orchestre National d’Île-de-France, het Stuttgart Philharmoniker, enzovoort.