Zondag 15/09 om 6u ’s ochtends

SINT-MAARTENSKERK
TOURINNES-LA-GROSSE

Ochtendimpressies

HARPCONCERT

Héloïse de Jenlis, harp

PROGRAMMA:

Jean Philippe Rameau Entretien des muses
Bach-Siloti Prelude in b klein
Claude Debussy Prelude La fille aux cheveux de lin
Claude Debussy Rêverie
Claude Debussy Arabesque nr. 1
Claude Debussy Clair de lune
Claude Debussy Image oubliée
Gabriel Fauré Une châtelaine en sa tour
Alphonse Hasselmans La source
Erik Satie Gymnopédie nr. 1
Ludovico Einaudi Una Mattina

In de schemering van de vroege ochtend biedt ons emblematische ochtendconcert om 6 uur een onvergetelijke muzikale ervaring. De hemelse klanken van de harp van Héloïse de Jenlis en de kleurrijke paletten van Debussy en Fauré vormen het hart van dit impressionistische programma, in de magie van een eeuwenoude kerk bij kaarslicht en met ligstoelen ter beschikking.
Na het concert bieden wij u een ontbijt met koffie en croissants aan in het Huis van Herinnering, gelegen vlak naast de kerk.

“Wat Proust met woorden deed, door zijn sensaties en observaties van de wereld om te zetten in een immateriële verzameling van druktekens, zal Monet doen met kleuren en penselen.”
Jean-Philippe Toussaint L’instant précis où Monet entre dans l’atelier

Héloïse de Jenlis

Héloïse de Jenlis is een jonge muzikante die nieuwsgierig is naar verschillende stijlen en gepassioneerd is door haar kunst. Afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en het Conservatorium van Milaan, winnares van verschillende wedstrijden, treedt ze op in kamermuziekensembles op festivals zoals het Est-Ouest Festival, het Festival de Wallonie, het Festival Musiq’3 en met verschillende orkesten zoals het European Union Youth Orchestra en het ONB. In 2019 nam ze een album met originele werken geschreven voor het Jenlis Trio (harp, viool, cello) en recent een album met Keltische muziek voor viool en harp, een uniek muzikaal project dat de grenzen tussen verschillende muziekstijlen overschrijdt: klassiek, wereldmuziek, elektronisch en pop.

Haar opnames van Debussy hebben YouTube veroverd met meerdere miljoenen views.