Select Page

IN EEN PAAR WOORDEN:

Het verhaal begint 55 jaar geleden, als keramist Max van der Linden de klassieke muziekconcerten in Tourinnes-la-Grosse initieert, evenals het eerste kunstenaarsparcours van België. Zijn oogmerk was het ‘delen van het mooie’, een brug tussen de rurale wereld en de kunst.

In lijn hiermee hebben zijn neef Michel van der Linden en de pianiste Irina Lankova in 2015 een festival voor klassieke muziek gecreëerd, dat uniek in zijn soort is: zowel casual in vorm als veeleisend voor zijn kwaliteit. Het Festival International de musique Max van der Linden was geboren, met als leitmotiv: l’excellence au cœur d’un village.

De identiteit van het festival is gestoeld op vier waarden:
– muzikale excellentie,
– de filosofie van delen en openheid,
– de multidisciplinaire inslag,
– de didactische activiteiten.

Gedurende drie weekends in de maand maart volgen concerten, muzikale spektakels, master classes, ateliers, schoolinitiaties, ontmoetingen en conferenties elkaar op, voornamelijk in de kerk Saint-Martin van Tourinnes-la-Grosse, een Romaanse kerk uit de Xe eeuw, geklasseerd als Waals erfgoed en befaamd voor haar akoestiek. Iedereen is welkom !

6DE EDITIE: ‘Éternel retour’
17>19 september 2021

Dit thema voor onze uitzonderlijke editie in september werd geïnspireerd door Nietzsche die de circulariteit van de tijd benadrukt en pleit, niet het fatalisme en de berusting waartoe het idee dat alles opnieuw begint zou leiden, maar de wens om op elk beleefd moment het merkteken van de eeuwigheid op te leggen, de volheid van het absolute.