Zondag 18 september, 17 u

RELAIS JAZZ
TOURINNES-LA-GROSSE

Classical Tribute

door Olivier Collette trio
Olivier Collette – piano, arrangementen
Victor Foulon – contrabas
Daniel Jonkers – slagwerk

De jazzpianist Olivier Collette brengt op het Max Festival met zijn trio een programma van 7 werken uit zijn laatste album “Classical Tribute”. Deze originele jazzbewerkingen vol finesse laten u Chopin, Mozart, Debussy, Ravel en Bach horen vanuit een onverwachte hoek!

Het album werd door RTBF Musiq3 verkozen tot “coup de coeur “.

https://soundcloud.com/collette-olivier/sets/extraits-classical-tribute
https://oliviercollette.com

Olivier Collette

Olivier Collette werd geboren in 1973. Hij begon als leerling bij Diederik Wissels en won in 1996 een eerste prijs aan het Conservatorium van Brussel in de klas van Eric Legnini. Daarna woonde hij 3 maanden in New York waar hij lessen volgde bij Kenny Werner en Fred Hersch. Sindsdien treedt hij op in verschillende clubs en festivals in Europa en het Midden-Oosten. In 2004 won hij de SABAM-prijs voor de beste jazzcompositie. Vervolgens ging hij 3,5 jaar in Dubai wonen als freelance muzikant.

In 2013 opende hij zijn eigen jazzclub in Ittre, die hij “HEPTONE” noemde. Collette heeft 5 cd’s op zijn naam staan: Joy & Mystery (Mogno 2001), De l’Aube Au Crépuscule (Mogno 2003), 7 Views Of A Secret (Heptone 2014), Conceptions (Heptone 2017) en Phi (Hypnote 2019). Al 25 jaar werkt hij samen met muzikanten als Steve Houben, Philip Catherine, Jean-Louis Rassinfosse, Bert Joris, Fabien Degryse.

Victor Foulon

Victor Foulon ging in 2008 naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij jazzgitaar studeerde en drie jaar later jazzcontrabas. Afgestudeerd voor beide instrumenten is hij nu te vinden op contrabas in projecten variërend van traditionele swing tot meer hedendaagse jazz en op gitaar in projecten rond world music.

In 2010 won hij de eerste prijs in de Comblain-la-Tour jongtalentenwedstrijd met het Evan Surya-kwartet (gitaar) en in 2012 met het Saying Somethin’-kwartet (contrabas). Hij speelde onder andere met muzikanten als Bart Defoort, Jean-Paul Estiévenart, Toine Thys, Diederik Wissels.

Daniel Jonkers

Daniel Jonkers werd geboren in Geleen, Nederland. Na zijn studies in jazzdrums aan het Conservatorium van Maastricht verhuisde hij naar Brussel, de stad waar hij het meest optreedt. Hij studeerde ook aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, een conservatorium waar hij veel van de muzikanten ontmoette met wie hij nu speelt: Tim Finoulst, Mimi Verderame, Marvin Frey, Martijn Vanbuel, Otto Kint, Hendrik Lazure, Fil Caporali, Toni Mora, Vincent Thekal, Pauline Leblond, Marie Fikry.