Ségolène van der Straten

Gevormd aan de internationale Lassaad-school te Brussel, vervolgt zij haar vorming in Parijs met verscheidene theater-, film- en zang-stages en zij ontdekt het barok-theater met Jean-Denis Monory. In 2003, speelt zij onder zijn leiding in Andromaque waarvan zij de hoofdrol interpreteert, en daarna Le médecin malgré lui en Perrault contes Baroques.

Gelijktijdig speelt Ségolène in verscheidene toneelstukken waaronder o.m. la Cerisaie, in scène gebracht door Iris Aguettant, l’Alouette, of Le Dialogue des carmélites in La Cartoucherie de Vincennes. In het Theâtre du Chatelet vertolkt zij La femme en Colère in de Vespers van Monteverdi in scène gebracht door Oleg Kulig. Zij doet haar eerste optreden in een film met Comme à Ostende, de eerste film van de uitvoerster Delphine Lehericey. Zij geeft geregeld theatrale vormingen aan de IFF Europe-school.

Vandaag is Segolène geassocieerd-speler van het Festival Max van der Linden samen met pianiste Irina Lankova met wie zij “Tsar Saltan” in het leven roept, een musikaal-vertelsel gespeeld in 2018 in de Musiekkapel Koningin Elisabeth en geprogrammeerd in de lente van 2019 in de Munt. In 2018 brengt zij in scène en speelt zij «  Anko, l’Empereur au cœur de Laque » en neemt zij deel aan verschillende kleinschalige musikale voorstellingen met bekende musici ( Mickael Guttman, Lorenzo Gatto, Irina Lankova, Olivier Beaumont).

Ségolène hecht veel belang aan de ontmoeting en aan de verscheidenheid in het algemeen. Zij beleeft ieder artistiek project in de eerste plaats als een humane ondervinding.

< BACK