Naomi Couquet

Na een masterdiploma zang en kamermuziek aan het CNSMDP bij A. Buet, een diploma als concertiste aan de École Normale de Musique de Paris (Alfred Cortot) bij Daniel Ottevaere, en een ERASMUS in Leipzig bij R. Werner, sluit Dania zich aan bij het operagezelschap Opera Fuoco (D. Stern). De jonge sopraan treedt op in grote zalen, zowel in Duitsland, Kroatië, Slovenië en Algerije, als in Frankrijk: Théâtre des Champs-Elysées, de Philharmonie, Radio France, Théâtre du Châtelet, Salle Gaveau, met gerenommeerde artiesten als V. Gens, J-C. Malgoire, P. Klaus-Florian, C. Nylund, N. Rivenq, J-F. Heisser, G.. Dangain, het Ensemble Correspondances, Les Folies françoises, het Ensemble Amarillis, het Ensemble la Rêveuse, … Op het podium vertolkt ze Juliette (Die Tote Stadt – Korngold), de tweede vrouw en de tweede heks (Dido and Aeneas – Purcell), Zelmira (Armida – Haydn), …

Dania was in 2015 te gast bij Gaëlle le Gallic in de uitzending ‘Génération Jeunes Talents’ van Radio France. Ze heeft in 2011 de Tweede Prijs van de hedendaagse melodie behaald in Toulouse en drie prijzen op de laatste Internationale Wedstrijd Zang in Mâcon.

Sinds september 2017 is Dania artist in residence bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth, in de zangafdeling onder leiding van José van Dam.

< BACK