Collectif Kahraba

Het “Collectif Kahraba” is een netwerk van artiesten dat zich geleidelijk heeft ontwikkeld, vanuit de noodzaak om werkmiddelen te delen, gemeenschappelijke artistieke praktijken te onderhouden en alle soorten publiek vanuit diverse gemeenschappen te ontmoeten.

Wij spelen op dorpspleinen, in openbare tuinen, bibliotheken en scholen, in theaters of zelfs in de vrije natuur, gedreven door de wens om momenten van schoonheid, eenvoud en poëzie te delen met de ander.

Wij zien kunst als een instrument om openheid en dialoog te bewerkstelligen. Zo onstaat ons verlangen om momenten te scheppen waarop wij samen kunnen delen en dromen, en voortdurend de wereld waarin wij groot worden, te onderzoeken: wat maakt er nog deel van uit of juist niet meer, onze geschiedenis, onze conflicten, de band opnieuw aanhalen met onze verscheidenene identiteiten, onze erfenissen, deze op een eigentijdse wijze “invullen” en met artistieke insteek vernieuwen.

Het “Collectif Kahraba”, dat sinds haar ontstaan in 2007 volop actief is op het Libanese culturele toneel, wordt ook uitgenodigd om te spelen of samen te werken in verschillende Europese landen, maar daarnaast ook in Rusland, Japan, Canada, Egype, Senegal…

< BACK